Ska du flytta? Gör en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.

Byta adress – viktig information om hur du gör

Här finns information till dig som ska flytta eller har flyttat och vad du behöver tänka på. I Sverige är det lag på att du måste registrera din nya adress i folkbokföringsregistret. Regeln är att du ska vara skriven på den adress där du har din dygnsvila, alltså där du normalt sätt sover. Det smidigaste sätta att byta sin adress på är online. Du kan klicka på knappen för att ta dig vidare till adressändring.

När du byter adress ska du fylla i dina personuppgifter och din nya adress. Du anger inflyttningsdatum och om adressen gäller tillsvidare eller om det är en tillfällig adress. Information om din nya adress skickas sedan vidare till Skatteverket för slutlig registrering.

Det juridiska namnet för att byta adress är en flyttanmälan. När du har bytt din adress kommer du att kunna få post från samtliga aktörer i Sverige som uppdaterar sina register mot folkbokföringsregistret.

Byta adress online – dessa uppgifter krävs

Det är enkelt att byta adress online. För att du ska kunna registrera din nya adress måste du ange rätt information om din nya adress och dina personuppgifter. Du måste bland annat ange:

  • Gatuadress, nummer och bokstav
  • Lägenhetsnummer
  • Postnummer
  • Postort
  • Inflyttningsdatum
  • Om adress gäller tillsvidare eller tillfälligt
  • Ditt personnummer
  • Dina samtliga namn

En adressändring – få posten till rätt adress

Se till att uppdatera din adress hos Folkbokföringsgruppen när du flyttar till ett nytt boende. Du får posten av samtliga myndigheter, företag, kommuner med mera som uppdaterar sitt register mot folkbokföringsregistret. I princip alla i Sverige gör det så du behöver inte oroa dig för att din adress inte syns – det gör den.

Adressändra på riktigt – det är väldigt viktigt att du gör det. Beställning din adressändring idag!

Tags #byta adress #ändra adress #adressändring vid flytt #tillfällig adressändring skatteverket #eftersändning av post gratis #flyttanmälan post #flyttanmälan posten #folkbokföring adressändring #adressändring blankett #ändra postadress #adressändring folkbokföring #flyttanmälan adressändring #tillfällig adressändring gratis #flytta adressändring

Taggar:

Ska du flytta?

Beställ en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.