Flytta Post Till Annan Adress – Hur Gör Man?

Hur går det egentligen till när man får posten till en ny adress?

Att skriva sig på ny adress är enkelt och går väldigt snabbt

Att flytta till en ny adress och bostad är i sig en spännande nyhet för de flesta, man kanske har fått en ny hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Men det kan ju givetvis vara annan boendeform som gör att man behöver ”flytta” sin post till en ny adress.

Visst du att det i Sverige är ett lagstadgat krav på att du som flyttar alltid måste genomföra en adressändring och registrera din nya adress i folkbokföringsregistret i Sverige.

Det är enkelt att adressändra i Sverige. Allt man egentligen behöver göra är att fylla i samtliga uppgifter här. Fyll i det stegvisa formuläret för att på så sätt sammanställa de uppgifter du lämnar i den blankett om flyttanmälan som sedan mejlas över till den e-postadress du uppger i beställningen.

Efter att du har följt instruktionerna kommer posten att komma till din nya adress istället för den gamla. Med en postregistrering utökar du dessutom chanserna för att andra aktörer får din ny adress och som inte är uppkopplade mot skatteverkets register.

Hur adressändrar jag eller folkbokför mig på ny adress?

När du ska flytta kan du göra en adressändring till hos Folkbokföringsgruppen (www.folkbokföringsgruppen.se/adressändring). När du anmäler din flytt blir du folkbokförd på den nya adressen som du uppger i din beställning men du måste tänka på att också underteckna handlingen och skicka denna till Skatteverket annars börjar inte din nya adress att gälla. Det är alltid kostnadsfritt att anmäla sin nya adress till folkbokföringsregistret men det är en avgift för en postregistrering.

Tänk på att göra din adressändrings-anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du har flyttat till den nya adressen. Då kommer din nya adress att gälla från den dag du flyttar in. Rätt adress i folkbokföringen innebär bland annat att myndigheter och många andra aktörer i samhället har din riktiga adress.

Lägenhetsnummer är numera en del av din adress, vissa har den men vissa saknar den även. Beroende på hur adress-strukturen är uppbyggd för just din adress. Lägenhetsnumret består av fyra siffror som visar på vilken våning, och var på våningen, som lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt hyresavtal och i husets entré. Läs mer om nationella lägenhetsnummer här.

Kom ihåg att du som är inneboende eller hyr en lägenhet i andra hand inte ska ange c/o i din flyttanmälan. Du måste se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Taggar: