Ska du flytta? Gör en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.

Flytta Till En Ny Adress Inom Sverige

Att flytta till ny adress innebär också att myndigheter och företag nu kommer att sända post till din nya adress

Här kan du få hjälp med att ändra folkbokföringsadress när du ska flytta. E-tjänsten är öppen alla dygnets timmar och sker online. När du ska flytta måste du göra en ändring i din folkbokföringsadress och det är detta som också ligger till grund för vart din post i framtiden ska skickas. Om du ska flytta med barn ändrar du deras adress i samband med att du ändrar din folkbokföringsadress. Din nya adress registreras från den dagen du anger att flytten ska ske.

Ändra din folkbokföringsadress innan du flyttar för att säkerställa att registreringen sker samtidigt som du flyttar in i din nya bostad. Om du ändrar din adress för sent kommer din adress att börja gälla från den dag du har skickat in din ändring.

Ändra folkbokföringsadress här

När du har ändrat din adress får du en bekräftelse som skickas till dig. Om något skulle vara fel ska du kontakta folkbokföringsregistret som ser till att korrigera uppgifterna som inte stämmer.

Uppdatera alltid din folkbokföringsadress

Det finns flera orsaker till varför det är viktigt att du alltid ändrar din folkbokföringsadress när du flyttar. Bland annat för att du ska kunna få post av myndigheter, rätt skatt ska dras beroende på vilken kommun du bor i samt andra samhällsviktiga funktioner som sjukvård med mera.

Din riktiga folkbokföringsadress är viktig för att Sverige ska kunna planera för bostäder, infrastruktur och andra samhällsviktig service som: bidrag, sjukvård, stöd, välfärdsservice och mycket mer.

Folkbokföringsbrott

I Sverige är det Skatteverket som utför folkbokföringskontroller. Det innebär att myndigheten kan om det finns skäl till det, utföra kontroller för att upptäcka fusk med uppgifter i folkbokföringen. För att kunna upptäcka fusk har Skatteverket möjlighet att genomföra hembesök för att undersöka de faktiska folkbokföringsuppgifterna.

Om du upptäcker fusk eller felaktigheter i folkbokföringsadress ska du omgående korrigera detta. Det kan du göra genom att ändra folkbokföringsadress i ovan knapp.

Taggar:

Ska du flytta?

Beställ en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.