Ska du flytta? Gör en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.

Flytta tillbaka till Sverige som svensk medborgare

När du som svensk medborgare beslutar dig för att flytta tillbaka till Sverige finns det flera viktiga steg att ta hänsyn till för att säkerställa en smidig flytt.

Ett av de första stegen är att göra en adressändring. Detta innebär att du anmäler din nya adress till för att uppdatera folkbokföringen. Detta är avgörande för att säkerställa att du får tillgång till samhällstjänster och att din post levereras korrekt.

Utöver adressändring är det också viktigt att:

  1. Bank- och finansfrågor: Se över dina bankkonton, krediter och försäkringar. Det kan vara klokt att kontakta din bank för att informera om din återflytt.
  2. Skattefrågor: Kontakta Skatteverket för att förstå hur din återflytt påverkar din skattesituation. Det kan inkludera att deklarera utländsk inkomst och uppdatera din skattestatus.
  3. Bostad och boende: Om du inte redan har en bostad ordnad, bör du börja leta efter en bostad i god tid. Bostadsmarknaden kan vara utmanande i vissa delar av Sverige.
  4. Arbete och utbildning: Om du planerar att arbeta eller studera, undersök vilka möjligheter som finns och vad som krävs.

Taggar:

Ska du flytta?

Beställ en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.