Adressändring är alltid kostnadsfritt – Se upp för aktörer som tar betalt för detta.

Här gör du din adressändring

Så adressändrar du enkelt online
Du som ska flytta ska anmäla din nya adress så att rätt adress står med i folkbokföringsregistret. Du anger datum för flytt vilket sedan registreras. När du har anmält ny adress får alla svenska myndigheter din nya adress samt några företag som kopplar upp sitt adressystem mot folkbokföringen. Det innebär att myndigheter och vissa företag (inte alla) kommer att kunna skicka ut viktiga brev till dig när det behövs.

Du gör din flyttanmälan enkelt online här. En adressändring i folkbokföringen är obligatorisk för alla som flyttar till en ny bostad. Förutom att du ska få post är det viktigt att du står folkbokförd på rätt adress som reglerar hur mycket du ska betala i skatt och var du ska få rösta.

Det är viktigt att du känner till att din folkbokföringsadress registreras i folkbokföringsregistret. Samtliga myndigheter hämtar information om alla svenskar och deras adress i folkbokföringen även bankar och försäkringsbolag. Det är alltså väldigt viktigt att rätt adress står angivet i folkbokföringen.

Så gör du din flyttanmälan / adressändring

  1. Du anmäler din nya adress här
  2. Ange dina personuppgifter
  3. Ange adress du flyttar från och till

Använd Folkbokföringsgruppen online

Du anmäler din nya adress smidigt online genom att fylla i adressändringsformuläret. När du har fyllt i alla uppgifter är din flyttanmälan klar att skicka in.

Taggar: