Måste jag beställa ett brukarkort när jag kör en lånad bil?

Brukarkort.se
Lånar du en bil och kanske kör den vid enstaka tillfällen eller längre perioder? – det finns krav när du behöver styrka att bilen eller fordonet du kör har av ägaren givit dig tillstånd till att få göra detta.

Du som ska styrka att du har fått tillåtelse att köra en bil eller annat fordon men som är registrerad på annan person eller ett företag kan skaffa ett brukarkort för fordon. När du visar upp ett brukarkort är det ett bevis på att du har rätt att köra den lånade bilen.

Brukarkortet innehåller information om vem ägaren är samt vem som fått tillåtelse att få köra bilen eller fordonet. Brukarkortet visas sedan upp till den eller de som önskar att brukaren av bilen eller fordonet ska kunna styrka att man får köra en bil man inte själv står som registrerad ägare på.

Undvik problem genom att alltid ha med ett brukarkort inne i fordonet

Om man inte har med sig ett brukarkort när man kör ett fordon som man själv inte står som registrerad ägare för kan detta innebära olika problem på resans gång.

Vid olika situationer har det rapporterats om att polis bland annat beslagtagit bilar och ifrågasatt om brukaren verkligen får köra den bil man gör.

Undvik sådana problem genom att beställa ett brukarkort.

Taggar: