Ska du flytta? Gör en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.

Överbryggningslån / brygglån – så fungerar det

Gammal bank.

Ett överbryggningslån, även känt som ett brygglån, är en temporär kreditlösning som du kan använda om du flyttar in i din nya bostad innan du har fått pengarna från försäljningen av din tidigare fastighet.

Det är vanligt att man i samband med ett bostadsköp även ska sälja sin nuvarande bostad. Oftast är planen att intäkterna från försäljningen av den gamla bostaden ska täcka kostnaderna för den nya.

Om du behöver finansiera ett nytt hem men ännu inte har avslutat försäljningen av din nuvarande bostad kan det vara nödvändigt att ta ett tillfälligt lån för att underlätta affären – detta kallas ett överbryggningslån. Ett överbryggningslån är endast nödvändigt under en begränsad tidsperiod och därför har det en kortare löptid jämfört med ett vanligt lån och också en något högre ränta. Återbetalningen av överbryggningslånet sker sedan med intäkterna du erhåller från försäljningen av din gamla bostad.

Vilka banker erbjuder brygglån

Den bank du har fått ett lånelöfte från erbjuder dig också att ta ett överbryggningslån i samband med köp av din nya bostad.

Exempel på banker som erbjuder överbryggningslån / brygglån är:

  • SEB
  • Swedbank
  • Nordea
  • Danske Bank
  • ICA Banken
  • Ikano Bank
  • SBAB

När du ska flytta in i nya bostaden

I samband med att du flyttar in i nya bostaden kan du uppdatera din nya adress korrekt med Folkbokföringsgruppen. Du gör din adressändring online på webbplatsen och du kan även köpa tilläggstjänsten digitala meddelande. När du beställer digitala meddelanden säkerställer du att du inte missar viktiga meddelanden.

Taggar:

Ska du flytta?

Beställ en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.