Adressändring är alltid kostnadsfritt – Se upp för aktörer som tar betalt för detta.

Tillfällig adressändring – så hjälper vi till

adressändring
Adressändring

I Sverige är det lag på att man ska vara folkbokförd på den adress man bor på även om det är tillfälligt

Att flytta till en ny adress och bostad är i sig en spännande nyhet för de flesta och i Sverige är det en lagstadgat krav på att du som flyttar alltid måste genomföra en adressändring och registrera din nya adress i folkbokföringsregistret i Sverige.

Det är enkelt att adressändra i Sverige. Allt man egentligen behöver göra är att fylla i samtliga uppgifter här. Fyll i det stegvisa formuläret för att på så sätt sammanställa de uppgifter du lämnar i den blankett om flyttanmälan som sedan mejlas över till den e-postadress du uppger i beställningen.

Hur adressändrar jag eller folkbokför mig på ny adress?

När du ska flytta ska du göra en adressändring till Folkbokföringsgruppen (www.folkbokföringsgruppen.se/adressändring). När du anmäler din flytt blir du folkbokförd på den nya adressen som du uppger i din beställning. Det är alltid kostnadsfritt att anmäla sin nya adress till folkbokföringsregistret.

Tänk på att göra din adressändrings-anmälan innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du har flyttat till den nya adressen. Då kommer din nya adress att gälla från den dag du flyttar in. Rätt adress i folkbokföringen innebär bland annat att myndigheter och många andra aktörer i samhället har din riktiga adress.

Lägenhetsnummer är numera en del av din adress, vissa har den men vissa saknar den även. Beroende på hur adress-strukturen är uppbyggd för just din adress. Lägenhetsnumret består av fyra siffror som visar på vilken våning, och var på våningen, som lägenheten finns. Du hittar lägenhetsnumret i ditt hyresavtal och i husets entré. Läs mer om nationella lägenhetsnummer här.

Kom ihåg att du som är inneboende eller hyr en lägenhet i andra hand inte ska ange c/o i din flyttanmälan. Du måste se till att ditt namn finns på dörren och på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Vad är en c/o adress?

I adresseringssammanhang betyder c/o, som är en förkortning av begreppet ”care of”, att en person ska ”ansvara för” eller ”ta hand om” för en annan persons räkning. Information om c/o-adressering finns att hämta på Folkbokföringsgruppens webbplats.

Taggar: