Ska du flytta? Gör en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.

Vad är en tillfällig adressändring och hur beställer jag en?

Det är enkelt att tillfälligt göra en så kallad adressändring

En blankett för adressändring är en handling som du använder för att byta adress tillfälligt. Du fyller i ett formulär online som förtrycker den tillfälliga adressändringen åt dig. Du får sedan handlingen skickad till dig som du enkelt laddar ner och skickar till Skatteverket för slutlig registrering av din folkbokföringsadress.

Innan du laddar ner din adressändring blankett ska du fylla i vissa uppgifter. Du ska ange din nya adress och när du ska flytta till din bostad och om det eventuellt är en tillfällig adressändring så uppger du det i beställningsformuläret. Du anger alltså om adressen ska gälla tillsvidare eller om din adress ska gälla några månader (tillfällig adressändring).

En Skatteverket flyttanmälan blankett gäller för dig som ska flytta inom Sverige. Gör din flyttanmälan i tid och tänk på att flyttanmälan kan göras i förväg. Du måste anmäla ny adress inom en vecka från att du har flyttat.

Hit ska du skicka blanketten

När du har laddat ner blanketten ser du adressen som står textad i blanketten. Du postar sedan handlingen vidare till myndigheten som ska registrera din adress.

Anmäl din nya dress online hos Folkbokföringsgruppen

För att registrera din nya adress så klickar du dig vidare här.

Det går snabbt och är enkelt att genomföra en tillfällig adressändring online eventuellt då en permanent eller tillsvidare.

Taggar:

Ska du flytta?

Beställ en adressändring snabbt och enkelt på vår webbplats.