Adressändring är alltid kostnadsfritt – Se upp för aktörer som tar betalt för detta.

Hur fungerar en adressändring och hur går jag tillväga

Här nedan beskriver vi hur en adressändring går till samt hur du går tillväga för att beställa en adressändring. Det finns flera olika alternativ men det allra bästa tillväga gångsättet är att ändra sin adress hos Folkbokföringsgruppen och samtidigt beställa en blankett om adressändring kostnadsfritt och även detta går att göra via Folkbokföringsgruppen.

Läs mer här nedan så hjälper vi dig vidare. 

Adressändring i Folkbokföringsgruppens register

Adressändring för dig som vill ändra på dina registrerade uppgifter i Folkbokföringsgruppens register.

Att anmäla flytt hos kostar ingenting. När du har gjort flyttanmälan sprider vi din nya adress till olika aktörer runt om i Sverige och världen som inte är uppkopplade mot dyrbara register. Vi sprider dock dina personuppgifter förutsatt att du godkänner detta annars kommer vi inte att sprida din adress till andra aktörer. Du bestämmer, precis som det ska vara!

Beställ en adressändring <<

Pris för att anmäla adressändring?

Det är kostnadsfritt att anmäla sin nya adress till oss på Folkbokföringsgruppen. Du kan också i din adressändring till oss välja att beställa en blankett från Skatteverket som du kan skriva ut och skicka in till Skatteverket. Även detta är kostnadsfritt.

Beställ en blankett för adressändring – flyttanmälan

Gå vidare till vårt beställningsformulär för att genomföra en adressändring hos oss du har du också möjlighet att samtidigt beställa en kostnadsfri blankett för adressändring/flyttanmälan som du sedan skickar till Skatteverket. Adress till Skatteverket framgår i den blankett som skickas till din mejladress.

Beställ en adressändring <<

Ändra adress, hur gör man (gratis) adressändring?

Det är väldigt enkelt att ändra sin adress gratis eller kostnadsfritt allt du behöver göra att följa den stegvisa beställningen i vår tjänst: adressändring.

  1. Fyll i det formulär vi framtagit för dig som vill ändra adress i våra register samt beställa en blankett om adressändring/flyttanmälan som behöver skickas in till Skatteverket. Till beställningsformulär.
  2. Du kan använda dig av andra bolags tjänster när du gör en adressändring men det är mycket enklare att hos oss fylla i formuläret för att beställa rätt handlingar.
  3. Fyll i vårt formulär för att uppdatera din adress och fyll i den blankett vi skickar till din mejladress och posta den till Skatteverket.
  4. Du kan byta adress under en viss period det vill säga tillfälligt, och ändå vara skriven på din tidigare adress om det är mindre än ett år och du tänkt dig flytta tillbaka.
  5. Adressändring, flyttanmälan, ändra adress, ändra mantalsskrivningsadress, byta, adress, ändra din skattskrivningsadress, ändra folkbokföringen, ändra folkbokföringsadress, adressändra, adressändra gratis, eftersändning av post är slöseri med pengar, göra en adressändring.. detta skriver vi ner för att google ska optimera oss så att du får rätt information från oss.

 

Vad är eftersändning av post?

Eftersändning av post är inte samma tjänst som en adressändring. Att eftersända sin post och betala sjukt mycket pengar för detta är det mest onödiga man kan göra. De flesta aktörer, jag skulle vilka påstå att nästan alla aktörer som behöver skicka post till dig har skrivit ned sin avsändaradress på det kuvert som eventuellt skulle nå dig och inom 1-3 dagar erhåller avsändaren det tilltänkta brevet i sin brevlåda och upptäcker då att du har en ny adress och kommer därför att ta reda på vad du har för adress och sedan skicka brevet till din nya adress. Beställ inte eftersändning av post. Vi rekommenderar dig inte att beställa eftersändning av post eftersom att det är en oerhört dålig tjänst.

Företag som skickar brev till dig, speciellt svenska bolag så som COMHEM, Elbolag, Telfonibolag osv osv uppdaterar sina adressregister kontinuerligt och har därför redan din nya adress varvid en eftersändning alltså blir verkningslöst.

Beställer du eftersändning av post kan din post bli försenad

Om du trots allt gör misstaget och beställer en eftersändning av post kommer du att inse att din post kommer att bli försenad med anledning av att en tredje part nu måste sortera posten och leta efter din nya adress. Det är bättre att du låter breven gå tillbaka till avsändaren som sedan skickar ett nytt brev till din nya adress.

Beställ en adressändring <<